Maksuamet kahetseb mõiste OÜtamine kasutamist

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja Tolliamet loobub OÜ-tamise mõiste kasutamisest.
Maksu- ja Tolliamet loobub OÜ-tamise mõiste kasutamisest. Foto: Sander Ilvest

Maksu- ja tolliamet teatas sotsiaalmeedia vahendusel, et ühinevad Toomas Tamsari üleskutsega loobuda OÜtamise mõistest.

«See heidab OÜ-le kui ettevõtlusvormile enesele tahtmatult halba varju ja tunnistame, et oleme seda ka ise hoolimatult kasutanud,» seisis teates.

Maksuameti kinnitusel suhtlesid nad eelmisel nädalal ettevõtjatega, kes on keskmistes ja suurtes äriühingutes seni töötasu maksmise asemel ostnud juhatuse liikmetelt või töötajatelt juhtimis- või konsultatsiooniteenust. «Selgitasime neile riigikohtu antud suuniseid ja pakkusime oma nõu. Tagasiside oli mõistev ning sooviti ka täiendavat nõustamist. Igal juhul anname ettevõtjatele aega vaadata, kas neil tuleb riigikohtu lahenditest lähtuvalt midagi oma tegevuses muuta,» lubasid nad.

Möödunud esmaspäeval saatis maksuamet pressiteate pealkirjaga «MTA aitab juhistega OÜtamisest hoiduda». OÜtamist oli defineeritud järgmiselt: «Näilik olukord ettevõtete vahelisest teenuse osutamisest, et vähendada või hoida kõrvale tööjõumaksude tasumisest».

OÜtamise vältimise juhend on MTA kodulehel saanud järgmise pealkirja: «Näiliku teenuse osutamise või töösuhte varjamisega kaasnev maksukohustus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles