Üha rohkem venelasi soovib Ameerika Ühendriikidesse

Andres Reimer
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jalgpallikoondise fännid mullusuvisel MMil.
Venemaa jalgpallikoondise fännid mullusuvisel MMil. Foto: SCANPIX

Ehkki Levada Keskuse andmetel suhtub ligi 70 protsenti venemaalastest Ameerika Ühendriikidesse negatiivselt, pole sinna ümber asujate hulk olnud kunagi nii suur kui praegu, kirjutab Rosbalt.

Ameerika Ühendriikide Riigidepartemangu andmetel esitasid tänavu 265 000 Venemaa elanikku taotluse Ameerikas alalise elamisloa saamist kinnitava green cardi omandamiseks. Selline taotlusete arv mõjub dramaatiliselt põhjusel, et Venmemaale eraldatakse igal aastal vaid neli tuhat nn rohelist kaarti.

Eelmisel aastal väljastas Ameerika Ühendriikide saatkond Venemaa elanikele 245 000 töötamist ja õppimist võimaldavat viisat, mis on ligi kaks korda rohkem kui kümme aastat tagasi.

Seejuures 3622 Venemaa kodanikku said alaise elamisloa, nendest 56-le anti viisa välja tingimusel, et nad investeerivad Ameerika Ühendriikide majandusse üle poole miljoni dollari.

„Inimesed, kellega ma rääkisisn alles mõned aastad tagasi ja kes olid eluga Moskvas rahul, arendavad nüüd elukoha vahetamise strateegiat,“ ütles New Yorkis tegutsev immigratsiooniadvokaat Marina Fuksman. „Rikkad venelased vaatavad Ameerika Ühendriike üha sagemini kohana, kus saab hoida oma raha, sisse seada abikaasat ja lapsi. Väiksema sissetulekuga kodanikud lihtsalt soovivad siin rohkem teenida.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles