Hädas Soome kombainitootja hakkab koondama

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo-Rosenlewi Comia kombainid.
Sampo-Rosenlewi Comia kombainid. Foto: sampo-rosenlew.fi

Tellimuste kokkukuivamise käes vaevlev Soome kombainitootja Sampo-Rosenlew on alustanud ametiühinguga läbirääkimisi, mis võivad viia ettevõtte ajaloos esimeste koondamisteni.

Soome rahvusringhäälingu YLE teatel puudutavad läbirääkimised kogu firma personali ning võimalustena arutatakse nii sundpuhkust kui ka koondamisi.

Kevadel pidas Pori linnas kombaine ja metsatöömasinaid tootev ettevõte ametiühinguga läbirääkimisi; toona päädisid säästumeetmed pikemat sorti sundpuhkustega. Sampo-Rosenlewi tegevjuht Jali Prihti ütles YLE-le nüüd, et sügiseks loodeti olukorra pöördumist paremuse poole, ent seda ei juhtunud.

«Paistab sedamoodi, et oleme veel sügavamale langemas ning meie põhiturgudel on tõeliselt raske,» märkis Prihti. «Esimest korda firma ajaloos peame hakkama majanduslikel põhjustel koondama.»

Sampo-Rosenlewi suuremad välisturud on Kasahstanis, Aserbaidžaanis ja Alžeerias, kus nõudmine kombainide järele on kuhtunud koos muu majandusega nafta hinna kukkumise tõttu.

Perefirma Sampo-Rosenlew annab kokku tööd 600 inimesele, mullu oli firma käive 108 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles