Kõige rohkem tunneb innovatsiooni vastu huvi ehitussektor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EASi andmetel on innovatsiooniosakute vastu kõige suuremat huvi tundnud energiatõhusa ehitusega seotud ettevõtted.
EASi andmetel on innovatsiooniosakute vastu kõige suuremat huvi tundnud energiatõhusa ehitusega seotud ettevõtted. Foto: Margus Ansu

EASi andmetel on innovatsiooniosakute vastu kõige suuremat huvi tundnud energiatõhusa ehitusega seotud ettevõtted.


Näiteks Seve Ehituse AS taotles osakuid passiivmajade modelleerimiseks Põhjamaade turule ning Pakri Invest Haldus OÜ kavandas osakute abil ujuvmajadest linna.

Enamasti on toetuse saajad arhitektid ja projekteerijad, aga vahel ka ehitajad. Teisele kohale jäävad innovatsiooniosakute kasutamisel erinevad IT -projektid, kinnitas EASi innovatsioonidivisjoni direktor Ilmar Pralla.

Kõige rohkem innovatsiooniosakute projekte on teinud TTÜ, kuid ka Tartu Ülikool ja Tallinna teised ülikoolid ei ole kaugel maas.

Lisaks uute toodete väljatöötamisele kasutatakse innovatsiooniosakuid olemasolevate toodete-teenuste arenduseks.

Näiteks Frontier Hockey arendas hokikeppide labadetaile, Foldplast töötas kokkuvolditava piimakannu kallal ning teooria.ee arendas internetipõhist liiklusteooria õppeprogrammi autokoolidele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles