Audiitor soovitab Airbalticul kiiresti finantsprobleemid lahendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma AirBaltic.
Lennufirma AirBaltic. Foto: STANISLAV MOSHKOV/

Läti lennufirmat Airbaltic kontrollima palgatud audiitor soovitab lennufirma finantsprobleemid kiiresti lahendada, et tagada Airbalticu finantsstabiilsus, ütles Läti transpordiministeeriumi riigisekretär Kaspars Ozolinš.

Lennufirma põhjaliku auditi tellis transpordiministeerium, et selgusele jõuda Airbalticu praeguses seisus. Audiitor andis teisipäeval kontrollimise tulemused ministeeriumile üle, vahendab BNS. 

Läti valitsus hakkab Airbalticu olukorda arutama järgmisel nädalal.

Konsultatsioonifirma Prudentia, mis oli aidanud Läti valitsusel Airbalticule investorit leida ja mille teenetest valitsus usalduse kaotuse pärast loobus, oli samuti hoiatanud, et lennufirma vajab kiiresti raha, vastasel korral ei suuda ta maksta Kanada Bombardierile lennukite eest.

Airbaltic on ise öelnud, et teenib kasumit. Märtsis teatas lennufirma tegevjuht Martin Gauss, et läinud aasta kasum oli üheksa miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles