Vene toll lubab sanktsioonidega keelatud kaupu internetist tellida

Andres Reimer
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmentali juust.
Emmentali juust. Foto: SCANPIX

Venemaa elanik võib näiteks Eestist tellida viis kilo sanktsioonidega keelatud juustu, selgub föderaalse tollivalitsuse poolt internetipoodidest kaupu vahendavale ettevõttele Shopfans saadetud vastusest.

Venemaa keelas põllumajandustoodete sisseveo riikidest, mis kehtestasid Venemaale sanktsioonid, kuid keeld ei laiene kaupadele, mida inimesed soetavad isiklikuks kasutamiseks, vahendas RBK tolliameti kirja.

Selleks, et interneti kaudu tellitud kaup vabaneks sanktsioonidega seatud piirangutest, tuleb esitada taotlus koos reisija tollideklaratsiooniga. Tarbijale piisab tehingu sõlmimiseks, kui ta nõustub internetikaubamaja koduleheküljel esitatud lepingu tingimustega ning saadab ettevõtjale oma passi koopia.

„Internetist tellitud kaupade saamine füüsilise isiku poolt, sealhulgas sanktsioonide alused kaubad, on võimalik, kuid seejuures tuleb järgida nõudmist, et kaup peab olema tunnistatud isiklikuks kasutamiseks (vastavalt seadusele – toim.),“ kinnitas tollivalitsuse esindaja RBK`le.

Samas lähtuvad tolliametnikud isikliku kasutuse määratluses ka saadetiste iseloomust ja sagedusest. „Tolliametnikul võivad tekkida küsimused, kui üks ja seesama inimene tellib iga päevaselt suuri partiisid kaupa,“ selgitas tolli esindaja.

Venemaa tollireeglite kohaselt ei tohi isiklikuks aksutamiseks mõeldud kaubakogus ületada viit kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles