14 protsenti maailma täiskasvanud elanikkonnast kuulub keskklassi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipud
Hiina lipud Foto: SCANPIX

664 miljonit täiskasvanud inimest ehk 14 protsenti maailma täiskasvanud rahvastikust kuulub keskklassi, kirjutab Quartz Credit Suisse raportile toetudes.

Seejuures on Hiina ületanud järgmise majandusliku lävepaku – maailma suurima rahvastikuga riigi keskklassi kuuluvate inimeste arv ületas USA vastava näitaja.

Hiinas kuulub keskklassi 109 miljonit täiskasvanud inimest, USA puhul on selleks arvuks 92 miljonit inimest. Samas tuleb muidugi meeles pidada, et Hiinas elab kokku 1,35 miljardit inimest ning USAs neli korda vähem ehk 322 miljonit inimest.

Credit Suisse´i andmetel kuulub maailma täiskasvanud rahvastikust keskklassi kokku 14 protsenti ehk 664 miljonit inimest. 2000. aastal oli vastavaks näitajaks 524 miljonit inimest.

Credit Suisse´i raport defineerib keskklassi pigem läbi jõukuse kui sissetulekute – keskklassi alampiir algab inimestest, kelle varanduse väärtus on vähemalt kaks korda sama suur kui nende aastapalk või USA elanike puhul 50 000 dollarit. Keskklassi laeks on aastapalga kümnekordsele väärtusele vastav varandus või kapitali hulk, mida pensionile lähenev isik vajaks, et endale kuni surmani keskmist palka maksta.

Tutvu ka arvuliselt suurima keskklassiga riikide edetabeliga:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles