Kaupmeeste Liidu uue tegevjuhina alustab Riin Savi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupmeeste Liidu juht Riin Savi.
Kaupmeeste Liidu juht Riin Savi. Foto: Kaupmeeste liit

Eesti Kaupmeeste Liidu juhatus kinnitas uueks tegevjuhiks Riin Savi, kes võtab alates novembrist teatepulga üle enam kui 15 aastat liitu juhtinud Marika Merilailt.

«Kaupmeeste liit on oma arengus jõudnud etappi, kus soovime panustada senisest enam liidu tegevusse ettevõtjate seisukohtade eest seismisel ning kaubandusvaldkonna edendamisel laiemas ühiskondlikus võtmes,» ütles liidu juhatuse esimees Raul Puusepp pressiteate vahendusel. «Savil on mitmekülgne protsessijuhtimise ja suurte projektide koordineerimise kogemus teadusarenduse valdkonnas ning tema erialased teadmised halduspoliitikast annavad liidu tegevusele huvigrupi esindusorganisatsioonina värske pilgu ja uue fookuse.»

Marika Merilai, kes on tegutsenud kaupmeeste liidu juhina alates 2000. aastast, jätkab liidu nõunikuna.

Riin Savil on rahvusvaheliste suurprojektide juhtimise kogemus nii Tartu Ülikoolist kui ka Tallinna Tehnikaülikoolist, kus ta on tegelenud teadmussiirde korraldamisega ülikoolide ja ettevõtete vahel. Ta on varem töötanud Tartu Ülikooli teadusprorektori nõunikuna ja osalenud väliseksperdina rahandusministeeriumi töös. Savil on doktorikraad võrdlevas avalikus halduses (TTÜ) ja magistrikraad haldusjuhtimises (Konstanzi Ülikool).

Kaupmeeste liit on asutatud 1996. aastal eesmärgiga esindada ja kaitsta liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõtluse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete süvendamisel. Kaupmeeste liitu kuulub kokku 54 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles