Mis läks Maxima omanike vahel valesti?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima pood. Illustreeriv foto.
Maxima pood. Illustreeriv foto. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Maxima ümber plahvatas skandaal selle aasta suvel, kui jaeketi emafirma Vilniaus Prekyba väikeosanik Mindaugas Marcinkevicius tuli avalikkuse ette teatega, et tema äripartner, Baltiriikide rikkaim mees Nerijus Numavicius hiilib oma ärivõrgustikuga maksudest kõrvale.

Väikeosanik räägib, kuidas viis aastat tagasi võttis Numavicius üles venna osaluse ning sai Maxima enamusosanikuks. «Pärast seda, kui temast sai kontserni enamusosanik, hakkas ta looma massiivset offshore-ettevõtete võrgustikku, mille eesmärgiks olid optimeerida maksudega ja varjata infot väikeaktsionäride eest,» ütles Marcinkevicius Äripäevale.

Selle asemel, et kasumit kasvatada või investeerida uutesse projektidesse, loodi hoopis kümneid tütarettevõtteid, mis ei maksa sentigi makse tulu pealt, mida Maxima või kaubanduskeskus Akropolis on teeninud.

«Sellised skeemid on praegu rahvusvahelise maksumenetluse all, sest võimalik maksukahju on 60 miljonit eurot,» ütles väikeosanik.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles