Börsileviimine teeb Ferrari asutaja poja miljardäriks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See Ferrari LaFerrari sportauto oli pargitud New Yorgi börsi ette, kus hakatakse Ferrari aktsiatega kauplema.
See Ferrari LaFerrari sportauto oli pargitud New Yorgi börsi ette, kus hakatakse Ferrari aktsiatega kauplema. Foto: SCANPIX

Ferrari asutaja Enzo Ferrari oli pühendunud nii tugevasti oma nooremat poega motospordi ohtudest eemal hoidma, et ta keelas töötajatel lasta poega istuda sõidukisse, et tal ei tekiks autospordi vastu huvi. Enam kui viis aastakümmet hiljem on tema nooremast pojast Piero Ferrarist, kellele kuulub 10 protsenti Ferrari aktsiatest, saamas miljardär, kirjutab Bloomberg.

Ferrari kavatseb müüa avalikul pakkumisel 17,2 miljonit autotootja aktsiat ehk üheksa protsenti ettevõttest hinnavahega 48 kuni 52 dollarit aktsia. See teeb ettevõtte väärtuseks kuni 9,82 miljardit dollarit. Juhul kui aktsia emissiooni hinnaks kujuneb 50 dollarit, on Piero Ferrarile kuuluva osa väärtus 1,3 miljardit dollarit. Ettevõtte reorganiseerimise tulemusena sai Piero Ferrari 280 miljonit eurot (320 miljonit dollarit) rahas.

90 protsenti Ferrari aktsiatest kuulub Itaalia autotootjale Fiat ning selle juhi Sergio Marchionne’i strateegilise plaani üheks osaks on Ferrari aktsiate avalik müügist saadav raha, mida kavatsetakse investeerida gruppi kuuluvate brändide Jeep, Alfa Romeo ja Maserati arendamiseks.

Ferrari suurimaks aktsionäriks saab 24 protsendiga Itaalia ühe mõjukaima perekonna Agnellide klann, kellel on kontrollosa Itaalia-USA autotootjat Fiat Chrysleri aktsiatest.

Tänu lojaalsushäälte programmile hakkab Agnellide perekonnale kuuluma 30 protsenti ja Piero Ferrarile 15 protsenti aktsionäride häältest.

Enzo Ferrari vanem poeg Alfredo Ferrari suri 24-aastasena 1956. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles