Tippjuhi pihtimus: Volkswagenis valitseb paanika

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni diiselmootor Los Angelese autonäitusel 2008 aastal, mil VW Jetta TDI võitis «aasta rohelise auto» tiitli.
Volkswageni diiselmootor Los Angelese autonäitusel 2008 aastal, mil VW Jetta TDI võitis «aasta rohelise auto» tiitli. Foto: Damian Dovarganes / AP

Volkswageni tippjuhtide seas on hirm lausa käegakatsutav, kirjutab Financial Times. «Paanika ja raev,» võttis üks neist meeleolu kahe sõnaga kokku.

Praeguse seisuga ei aima eriti keegi, kui suur täpselt on «diisliskandaal» ning milliseks osutuvad selle tagajärjed. Tegevjuhi Martin Winterkorni tõtlik tagasiastumine on paljude jaoks pingeid vaid võimendanud.

«Siin valitseb totaalne paranoia,» ütles isik, kel on lähedane ja usalduslik suhe mitme võtmeisikuga ettevõtte juhatuses. «Kõik murravad pead, kes vastutab – ja mida juristid järgmiseks leiavad.»

«Inimestele hakkab kohale jõudma, et asi on USA juristide käes. Et jäme ots on nende käes. Kes iganes oma suu lahti teeb ja midagi valesti ütleb, jääb tööst ilma,» ütles töötaja VW peakorteri kõrgeimalt korruselt.

Ta lisas: «Inimesed siin saavad aru, et see asi on proportsioonidelt gigantne. Aga nad kardavad midagi rumalat öelda. Nad on šokis, nad on vihased, nad on mures.»

Ühe VW ametniku sõnutsi on ta alates skandaali puhkemisest olnud iga päev tööl kella 7 hommikust kuni keskööni. Uurimisega lähemalt seotud töötajate sõnutsi pole 19-tunnised kontoripäevad mingi haruldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles