Merkel: investorid peavad panustama abipakettidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel Foto: SCANPIX

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel rõhutas täna Belgias peetud kõnes, et võlakriiside korral peaksid abipakettidele õla alla panema ka investorid.

Uued Euroopa Liidu reeglid riigivõlgade kuhjumise vastu on Angela Merkeli sõnul senistest hambututest ettekirjutustest tunduvalt rangemad, vahendab Bloomberg.

«Lisaks reeglitele, mis ei laseks euroriikidel koguda hiiglaslikku võlga on pikemas perspektiivis vaja ka mehhanismi kriisidega toimetulekuks,» sõnas Saksamaa liidukantsler.

«Reeglid tuleb seada nii, et Euroopa maksumaksjad ei peaks kartma uut segadust finantsturul. Oma panuse peavad tegema ka erainvestorid,» lisas Merkel Belgias peetud kõnes.

Paljud euroopa ametnikud, sealhulgas Hispaania Peaminister Jose Luis Rodriguez Zapatero, on aga mures. Zapatero sõnul võivad investorid teate peale, et tulevikus peavad nad abipakettidesse panustama, hirmsasti ära kohkuda. Seda eriti ajal, kui Iirimaa ja Portugal vaevlevad eelarvepuudujäägi käes.

Oma kõnes teatas Merkel, et sammude hulka, mis piiravad Euroopa Liidu liikmeid hiigelvõlgu kuhjama käivad ka sanktsioonid, mis tuuakse mängu varem ja kiiremini kui seni. Lisaks on ette näha tihedamat üleeuroopalist koostööd majanduspoliitika osas.

Euroopa Liidu juhid nõustusid eelmisel nädalal looma institutsiooni, mis aitaks eos ära hoida euroopa võlakriisi kordumise. Loodav asutus peaks asendama kriisi ajal loodud eurofondi, mille aeg kolme aasta pärast ümber saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles