Sports Directi juhile esitati kriminaalsüüdistus

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sports Direct
Sports Direct Foto: Repro

Ka Eestis spordiriideid müüva kaubandusketi Sports Direct juhatuse esimees David Forsey'ile esitati kriminaalsüüdistus seoses jaanuaris toimunud USC kaupluste sulgemisega.

Forsey't, kes juhib Sports Directi juba 1984ndast aastast, süüdistatakse Šotimaal asuva lao töötajate ebapiisava etteteatamistähtajaga koondamises. Mõnedele töötajatele oli teatatud sellest vaid 15 minutit enne, kirjutab The Telegraph.

Süüdistuse kohaselt rikkus Forsey sellise teguviisiga seadust, mille kohaselt peab ettevõte kõigepealt teavitama kollektiivsest koondamisest vastavat ametiasutust ning teatama töötajatele koondamisest 30 päeva ette.

Maksimaalne karistus oleks küll vaid 5000 naela trahvi, kuid see tähendaks ka, et Forsey oleks kriminaalkorras süüdimõistetud.

Sports Directile kuuluvad USC kauplused olid jaanuaris sulgemisohus, kuid need päästeti teise samasse kontserni kuuluva äriühingu poolt. Kõik poed jäid alles, kuid suleti USC ladu Šotimaal ning töö kaotas 83 täiskohaga töötajat ja ligi 100 hooajatöötajat.

Sports Direct on ka Eesti spordiriiete kaupluste Sportland enamusomanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles