Goldman Sachs ennustab naftahinna peatset langusse minekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Naftahind tõusis reedel pärast augustit kõrgeimale tasemele, kui USA dollar nõrgenes ja Lähis-Idas on kasvanud geopoliitiline pinge, kuid investeerimispank Goldman Sachs ennustab, et naftahinna tõus on ajutine ja läheb peatselt taas langusse.

Põhjamere brendi novembritellimuste barrelihind kerkis 56 senti ja oli 53,61 dollarit ning USA WTI-nafta barrel kallines 96 senti ja maksis 50,39 dollarit, vahendab BNS.

WTI-nafta on pärast augustit kallinenud 31 ja brent 25 protsenti.

Venemaa sõjaline sekkumine Süürias ja suurendanud pingeid maailma suurriikide vahel ja see on lisanud geopoliitilist riski, ütles analüütik. Kuigi Venemaa väidab, et annab lööke IS-i positsioonidele, siis Briti luure andmetel oli 20 viimasest löögist ainult üks antud IS-i positsioonide pihta.

USA investeerimispank Goldman Sachs usub, et naftahinna tõus on ajutine, kuna naftaturul on jätkuvalt nafta ülepakkumine. Tasakaalu saavutamiseks 2016. aastal peaks naftahind langema, väitis pank. Goldman Sachsi hinnangul USA naftatoodang järgmisel aastal eriti ei vähene, samal ajal USA, Euroopa, Singapuri ja Jaapani naftavarud kasvavad.

PIRA Energy Group prognoosib aga naftahinna tuntavat tõusu. Selle hinnangul peaks barreli hind järgmise aasta lõpus olema 70 dollarit ja aasta hiljem 75 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles