Ka suure Forbesi käsi käib kehvasti

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil majandusajakirja Forbes juht Steve Forbes.
Pildil majandusajakirja Forbes juht Steve Forbes. Foto: Reuters / Scanpix

Selle sajandi algus on olnud raske ka kõige tuntumatele majandusajakirjadele. Näiteks eelmise kümnendi lõpus ostis raskustesse sattunud ajakirja Businessweek, mille reklaamikäive oli kukkunud kolmandiku võrra, meediagrupp Bloomberg. Tehingu hinnaks oli väidetavalt kaks kuni viis miljonit USA dollarit.

Vähemalt kümmekond aastat on raskustes olnud ka 98 aastat tagasi asutatud maailma üks tuntumaid majandusajakirju Forbes, mida teatakse eelkõige selle koostatavate rikaste edetabelite järgi.

2006. aastal ostis meediagrupis vähemusosaluse investeerimisfirma Elevation Partners, kelle üheks osanikuks on rokkstaar Bono. New York Times kirjutas 2009. aastal, et 40 protsenti ettevõttest müüdi väidetavalt 264 miljoni dollari eest, mis tegi ettevõtte väärtuseks 750 miljonit dollarit. Investeerimispankur Mark M. Edmiston ütles ajalehele The New York Times, et ilmselt pole Forbes väärt isegi poolt sellest summast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles