Šveitsi pankur plaanib erasilda Soome ja Norra vahele

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norrat ja Soomet ühendama hakkava eraomanduses rippsilla joonis Soome arhitektibüroolt.
Norrat ja Soomet ühendama hakkava eraomanduses rippsilla joonis Soome arhitektibüroolt. Foto: Arkkitektisuunnitelu Voutilainen OY

Šveitsi investeerimispankur taotleb ehitusluba Soomet ja Norrat eraldavale Inari jõele Lapimaale rippsilla ehitamiseks, vahendab Soome rahvusringhääling YLE.

Rippsillaga tahab Stig Harby nimeline pankur ühendada oma maatüki Soomes teise maatükiga vastaskaldal Norras. Linnulennult on maatükkide vaheline kaugus 70 meetrit, praegu tuleb aga ühelt teisele pääsemiseks sõita allajõge Karigasniemi külla, kus on ainus jõge ületav sild ning siis teisel pool jõge taas ülesvoolu sõita, mis kokku annab 130 kilomeetrise teekonna.

Põhja-Soome regionaalsele omavalitsusele esitatud taotluse kohaselt on üle jõe pääsemine vajalik, sest mõlemal pool kallast olevatel maatükkidel on kavas tegeleda väikepõllumajandusega. Paat ei tuleks taotleja arvates üle jõe pääsemise vahendina kõne alla, sest seda ei saa kasutada suurveega ega saa sellega ka vedada üle jõe maaviljelustehnikat.

Harby tahab ehitada rippsilda, mis kannaks ka ATV-d, ehk mille kandevõime oleks 800 kg. Taotluse kohaselt jääks sild erakasutusse ja selle mõlemasse otsa tuleks lukustatavad poomid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles