Turistide arv jätkas augustis kasvamist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid
Turistid Foto: Sille Annuk / Postimees

Juulis kasvule pöördunud turistide arv jätkas kasvamist ka augustis, mil Eesti majutusettevõtete teenuseid kasutas statistikaameti andmeil 394 000 turisti, neli protsenti rohkem kui mullu.

Statistikaameti teatel suurenes augustis nii välis- kui ka siseturistide arv.

Majutusettevõtetes peatus 240 000 välisturisti, ühe protsendi võrra enam kui mullu.

Enim välisturiste saabus Soomest (39 protsenti), Saksamaalt (10 protsenti), Venemaalt (8 protsenti), Lätist (7 protsenti) ja Aasia riikidest (4 protsenti).

Soome turiste peatus majutusettevõtetes mulluse augustiga võrreldes neli ja Läti turiste viis protsenti rohkem. Aasia riikidest saabunud turistide arv on suurenenud 2015. aasta kõigil kuudel.

Samas jätkas vähenemist Vene turistide arv, kukkudes mulluse augustiga võrreldes 23 protsenti.

39 protsenti majutusettevõtete klientidest olid siseturistid. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 153 000, üheksa protsenti rohkem kui eelmise aasta augustis.

Augustis pakkus külastajatele teenust 1299 majutusettevõtet 23 000 toa ja 54 000 voodikohaga. Täidetud oli 53 protsenti tubadest ja 43 protsenti voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis augustis keskmiselt 33 eurot ning jäi mullusele tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles