Eesti Raudteest kanditi raha kummalistesse äriprojektidesse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee vedur.
Eesti Raudtee vedur. Foto: Toomas Huik

Eesti Raudtee Läti tütarfirma Livonia Rail Service SIA endine juht Ahto Kalamees paigutas kriminaaluurimises kogutud ütluste kohaselt Eesti Raudteest kanditud raha kummalistesse äriprojektidesse, millest ühega oli seotud ka praegune riigikogu liige Kalle Palling, kirjutab Äripäev.

2006. aastast Eesti Raudtee Läti tütarfirmat juhtinud Kalamees vabastati 2011. aasta novembris ametist, kuna selgus, et ta oli kandnud ettevõttest laenuna enda firmasse Konsult A&K ligi 900 000 eurot.

Lisaks turgutas Kalamees Eesti Raudtee Läti tütre rahadest veel 300 000 euroga tsemendiveoprojekti Lätis ning 64 000 euroga Maardu elektrijaama rajamise projekti. Osa raha maksis Kalamees jooksvalt küll tagasi, kuid kokkuvõttes küündib riigiettevõtte nõue Kalamehe vastu koos intressidega 1,1 miljoni euroni.

Kalamehe äripartneri Mairo Kiho ütluste kohaselt anti raha ka Kalle Pallingule, kes pidi tema sõnul viima raha «potti» ehk Kiho arusaama kohaselt Reformierakonnale.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles