General Motors naaseb täna börsile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
General Motorsi logo kompanii Detroidi peakorteri seinal.
General Motorsi logo kompanii Detroidi peakorteri seinal. Foto: Reuters / Scanpix

General Motors üritab täna käivituva lihtaktsiate avaliku esmaemissiooniga ligikaudu 10 miljardit dollarit kokku saada, ütlesid lähedalseisvad allikad.

Et pakkumise vastu huvi üles kütta, rõhutab Detroidi autohiiglane head äri väljaspool Põhja-Ameerikat, samuti edu tootmiskulude kärpimisel.

GM on pärast pankrotimenetlust USA rahandusministeeriumi kontrolli all. See, kui palju aktsiaid USA ja Kanada valitsused ära müüvad, peaks selguma täna.

Ettevõtmise üksikasjadega tuttavate isikute sõnutsi on GM seadnud endale eesmärgiks müüa lihtaktsiaid hinnaga 26-29 dollarit, mis tooks sisse 9,5-10,6 miljardit dollarit.

Kui nõudlus osutub piisavalt suureks, müüb GM rohkem aktsiaid.

Ühe allika sõnutsi vähendab USA valitsus oma osalust 61 protsendi juurest ligikaudu 43 protsendi peale. Osa oma aktsiatest müüvad ära ka Kanada ja Ontario valitsused ning United Auto Workersi tervishoiufond.

Lisaks plaanib GM teenida 3 miljardit dollarit konverteeritavate aktsiate müügist.

Peale tänast ametlikku teadaannet siirduvad kaks GMi tippjuhtidest kokkupandud meeskonda Põhja-Ameerika, Euroopa ja Aasia investoreid püüdma.

Aktsiahind määratakse 17. novembril, kauplemine New Yorgis ja Torontos algab päev hiljem.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles