Ametiühingute keskliit arutab riikliku lepitaja pakkumist teisipäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Ametiühingute Keskliidu juhatus koguneb järgmisel teisipäeval, et arutada riikliku lepitaja neljapäeval tehtud pakkumist miinimumpalga tõusuks järgmisel aastal 430 eurole ja ülejärgmisel 470 eurole.

«Meie juhatus koguneb 13. oktoobril, siis ütleme ka oma otsuse lepitaja pakkumisele,» ütles Eesti Ametiühingute Keskliidu kommunikatsioonijuht Kaili Uusmaa BNSile.

Eesti Tööandjate Keskliit teatas neljapäeval, et pooldab riikliku lepitaja pakkumist.

Riiklik lepitaja esitas neljapäeval Eesti Tööandjate Keskliidule ja Eesti Ametiühingute Keskliidule lepitusettepaneku kehtestada alates 1. jaanuarist 2016 tunnitasu alammääraks 2,54 eurot ja kuutasu alammääraks täistööajaga töötamise korral 430 eurot. Alates 2017. aastast oleksid miinimummäärad vastavalt 2,78 eurot tunnis ja 470 eurot kuus.

Riikliku lepitaja esimene pakkumine oli tulevaks aastaks 440 eurot ja ületulevaks aastaks 460 eurot. Selle lükkasid tööandjad ja ametiühingud tagasi.

Praegu kehtib Eestis riiklik miinimumpalk 390 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles