LG avas Soomes kärata arendusosakonna

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellesse äsjavalminud majja Turu teaduspargis kolis LG arenduskeskus.
Sellesse äsjavalminud majja Turu teaduspargis kolis LG arenduskeskus. Foto: teknologiakiinteistot.fi

Korea elektroonikagigant käivitas paar nädalat tagasi ilma suurema meediakärata Soomes Turu linnas uurimis- ja arenduskeskuse, vahendas Soome rahvusringhääling YLE.

Samamoodi, kära tegemata, on LG uude keskusse värvanud Soome mobillivaldkonna insenere. Praegu on Turu keskuses juba 50 töötajat, kellest vaid kaks korealased. «Meil polnud vaja kuulutuste kaudu värvata. See tegevusala on väga võrgustunud, nii et asjatundjaid leiab lihtsalt,» ütles YLE-le LG pressiesindaja Ken Hong.

Hongi sõnul pole endised Nokia ja Microsofti töötajad eriliselt korealaste sihikul olnud: «Me ei ole nende järel jooksnud. Lihtsalt on nii, et kui kohtad üht, kohtad kohe teisigi.»

Turu keskus keskendub Korea elektroonikatootja teatel 5G võrkudele ja 5G võrguseadmetesse sobivate kiipide konstrueerimisele. Keskus tegeleb ka uurimistööga, muu hulgas asjade interneti teemal.

Arenduskeskus paikneb Turku Science Park -nimelises teaduspargis. ettevõtte teatel valiti Turu asukohaks seetõttu, et linnast ja selle ümbrusest on lihtne leida rahvusvahelise tasemega mobiilivõrkude alast teadmust ning andmete ülekandele spetsialiseerunud ettevõtteid.

Kui suureks LG oma arenduskeskuse Turu linnas kasvatab, sõltub Hongi sõnul sellest, kuidas turg areneb. «Ühe asja ütlen otse välja: investeeringud Turu keskusse jätkuvad nii kaua kuni turg kasvab. Ja praegu ei paista küll midagi, mis selle kasvamise peataks,» märkis ta.

Teistest suurfirmadest on samasse teadusparki oma arendusüksused asutanud näiteks ka Rolls-Royce ja Valmet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles