Tööandjad on nõus 430-eurose miinimumpalgaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tamsar, Tööandjate keskliidu juhataja
Toomas Tamsar, Tööandjate keskliidu juhataja Foto: Erakogu

Tööandjad on nõus riikliku lepitaja ettepanekuga tõsta järgmisest aastast alampalk täistööajaga töötamise korral 430 euroni kuus või 2,54 euroni tunnis.

Alates 2017. aastast oleksid miinimummäärad vastavalt 2,78 eurot tunnis ja 470 eurot kuus.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul on tööandjad valmis alampalka tõstma oluliselt kiiremini kui kosub keskmine palk ja seda hoolimata majanduse vaid kaheprotsendisest kasvust, ekspordimahtude langusest ja miinusmärgiga hinnatõusust.

 «Anname endale aru, et mitmele sektorile on sellises mahus alamplaga tõus raske ja see võib kaasa tuua ka töökohtade kadumist, kuna maailmaturgudel on olukord pingelisemgi kui kevadel, mil läbirääkimisi alustati. Soovis lepitaja pakkumine vastu võtta on rohkem head tahet ja sotsiaalset vastutustunnet kui kaineid majanduslikke argumente. Miinimumpalk peab tõusma, et töötaval inimesel oleks võimalik toime tulla,» sõnas ta, tunnustades riiklikku lepitajat intensiivse töö eest kompromisside otsimisel.

Praegu kehtib Eestis riiklik miinimumpalk 390 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles