Nordea sihib pensionitoodete turul noori

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kraft
Vahur Kraft Foto: Peeter Langovits.

Alates tänasest pakub Nordea Eesti klientidele kolme kohustuslikku pensionifondi ja üht vabatahtlikku täiendava kogumise fondi, pidades eelkõige silmas nooremaid inimesi.


Pikemas plaanis on Nordea eesmärk jõuda Eestis kolme suurima pensionitoodete pakkuja hulka, suunates esmajärjekorras toodete terviklahendused noortele.



Nordea Panga juhataja Vahur Krafti sõnul on sisenemine pensionitoodete turule üks osa kontserni plaanist aktiivselt laieneda Baltikumis. «Oleme viimastel aastatel Eestis jõuliselt kasvanud, täiustades nii pangakanalite võrku kui ka tooteportfelli. Uue suunana oleme tänaseks välja töötanud noorte vajadustest lähtuvad laenu-, kaardi-, säästu- ja pensionitooted,» märkis ta.



Esmalt toob Nordea turule neli erinevat pensionifondi. II samba pensionifondide valikus on kolm erineva varadepaigutusega fondi: Nordea A pensionifond pikaajalise tugeva kapitalikasvuga, Nordea B pensionifond mõõduka kapitalikasvuga ning Nordea C pensionifond stabiilse tootlusega. Vabatahtlik kogumisfond Aktsiad 100 on suunatud klientidele, kelle eesmärgiks on investeerida efektiivselt aktsiaturgudele.

Nordea Pensions Estonia juhatuse esimees Angelika Tagel ütles, et eesmärk on jõuda pikas perspektiivis pensionifondide turu kolme tipptegija hulka. Esmalt keskendutakse olemasolevatele klientidele ja noortele, kellele on II pensionisambaga liitumine kohustuslik. Samuti on Nordeal kavas võtta kasutusele Eestis ainulaadne kliendiprogramm.

«Programmi raames hoiab Nordea kliente kursis pensionitoodete arengutega ning pakub neile võimalusi hoolitseda oma tervise eest nii enne kui pärast pensionile jäämist,» lisas Tagel.

Nordea on Põhjamaade suurim pensionitoodete pakkuja ja valitud majandusajakirja Risk poolt parimaks pensionivarade haldajaks 2007. aastal. Nordea poolt hallatavate varade kogumaht on 145,6 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles