Teksatootja toob Soomest veelgi töökohti Valka

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M.A.S.I Company õmblusvabrik Valgas.
M.A.S.I Company õmblusvabrik Valgas. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Mullu suure osa teksaste tootmisest Soomest Eestisse toonud M.A.S.I. Company peab Soomes taas koondamiseks läbirääkimisi, kavatsedes kärpida 35 töökohta. Osa neist kavatsetakse tuua ettevõtte tehasesse Valgas.

Mullu tõi M.A.S.I. 2008. aastal Sangarilt ostetud vabrikusse kõik teksaste tootmise operatsioonid, välja arvatud pesu ja viimistlus, mis jäi senisesse tehasesse Keitele linnas Soomes. Nüüd teatas kohalik ajaleht, et ettevõte on alustanud läbirääkimisi oma Soome personali vähendamiseks 35 võrra, vahendas Soome rahvusringhääling YLE.

M.A.S.I. Company annab Soomes tööd 70 inimesele, seega soovib ettevõte koondada poole oma Soome personalist. 20-25 töökohta on tarvis tegevjuhi Pekka Vyyryläineni sõnul vähendada Keiteles.

Kui teksaste lõppviimistlusoperatsioonid samuti Keitelest Valka kolivad, jääb Soome tehasesse vaid ettevõtte teine põhitegevus: valgete üliõpilasmütside tootmine.

M.A.S.I. Company tänavuseks käibeks ennustas tegevjuht kümme miljonit eurot. Mullu oli käive veerandi võrra suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles