Uberi autojuhid hakkavad katsetama maksude teistmoodi deklareerimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maksu- ja tolliamet (MTA) on loonud töögrupi, et uurida, millised on sobivad lahendused maksude tasumiseks laienevatele jagamismajanduse teenustele üle Euroopa.

Uberi ja MTA koostöö pilootprojektina valmib uus maksude deklareerimise platvorm, mis peaks lihtsustama maksude deklareerimise protsessi Uberi partnerjuhtidele. Esimesi tulemusi on oodata 2016. aastal. 

«Tulu teenimine ning selle pealt maksude maksmine ei tohi olla koormav. Maksuhalduri töö on siin mõelda, kuidas koostöös ettevõtjatega luua sujuvaid ja läbipaistvaid tehnilisi lahendusi, mis annavad ettevõtjatele kindluse, et asjad on korras,» leidis maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm pressiteates. 

MTA ja Uberi koostöö laiem eesmärk on edendada valitsuse e-Eesti tegevuskava, Uberi innovaatilist tehnoloogiaplatvormi ning kõnetada regulatiivseid väljakutseid digitaalajastul.

«Eesti paistab silma oma edumeelse digitaalmajandusega ning Eesti maksuametnikud näitavad tugevat eestvedamist Euroopas, olles valmis võtma omaks muutusi ning otsides uusi võimalusi lõikamaks kasu muudatustest, mida tehnoloogia ühele maailma IT-pealinnale toob,» ütles Uber Eesti tegevjuht Enn Metsar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles