Ligi 400 piimatootjat plaanib tegevuse lõpetada

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud piimatootjad on niivõrd hädas, et plaanivad tegevuse lõpetada.
Paljud piimatootjad on niivõrd hädas, et plaanivad tegevuse lõpetada. Foto: Elmo Riig

Põllumeeste keskliidu hinnangul on Eestis kuni 400 piimatootjat, kes plaanib piimatootmise lõpetada, kuna toorpiima kokkuostuhind Eestis on Euroopa Liidu üks madalamaid, millele on oma mõju avaldanud ka Vene turu äralangemine.

Kuigi Sargvere põllumajandusühistus sai talvine lehmasööt siiski ära varutud, on ettevõtte pangaarve madala piimahinna tõttu tühjaks tiksunud ja ilmselt tuleb tegevus lõpetada, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Põllumeeste keskliidu hinnangul aitaks kriisist välja tulla tootmise efektiivsuse tõstmine ja kõrgema piimahinna saamiseks parem koostöö töötlejate ja kaupmeestega.

«Ma ei tee siin illusioone, et seda üle päeva ja korraga võimalik teha on, aga kindlasti paremat olukorda on võimalik saada, kui see meil täna käes on,» sõnas põllumeeste keskliidu president Juhan Särgava.

Täna Lõõla suurfarmis piimatootjatega kohtunud maaeluminister Urmas Kruuse lubas, et riigi erakorraline abi jõuab farmeriteni veel tänavu, kriisi aitaks tema sõnul leevendada seegi kui piimandussektori tulu jaguneks õiglaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles