Detsembris lastakse Gdanskis vette esimene uus Saaremaa parvlaev

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enne jõule veesatakse Gdanskis Remontowa laevatehases esimene kahest Tallinna Sadama tellimusel ehitatavast Saaremaa reisiparvlaevast.

Tõllu nime kandma hakkaval laeval on kokku keevitatud pool keret, teine pool on parasjagu koostamisel. Oktoobri lõpus veesatakse tehases Alžeeria mereväele ehitatav kolmemastiline õppepurjelaev, seejärel liigutatakse Tõllu esi- ja tagaosa kokku ning liidetakse. Tõllu veeskamine on plaanis 20.-21. detsembril.

Tallinna Sadama laevade projekti Remontowa tehases juhtiv Jan Paszkowski ütles Postimehele, et laevade ehitus kulgeb plaanipäraselt, seadmete hankimine on lõppenud ning mingeid takistusi ega probleeme pole seni esinenud.

Teine järgmisest sügisest Saaremaa liinile minev laev on ehitamisel Remontowa Shipbuildingu teises tehases naaberlinnas Gdynias.

Täna Gdanski laevatehast külastanud Tallinna Sadama juhatuse liikme Carri Ginteri sõnul on Tallinna Sadam tellijana rahul ehitajate pühendumusega: «On näha, et tehase juhtkond mõistab nende laevade tähtsust Eestile.»

«See projekt on meie tehase jaoks üsna tüüp-projekt. See ei ole tehniliselt nii komplitseeritud kui mitu teist projekti millega parasjagu töötame. Kuid see projekt on meile siiski väga tähtis, sest see on meie tellijatele Eestis väga tähtis,» ütles Remontowa Shipbuildingu juhatuse esimees Andrzej Wojtkiewicz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles