Itaalia taotleb ühist euroala töötuskindlustust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia

Itaalia rahandusminister Pier Carlo Padoan pöördub täna Luksemburgis euroala poole palvega tagada ühist töötuskindlustuse skeemi.

Padoani sõnutsi on skeemi näol tegemist «suure sammuga solidaarsuse ehk riskide jagamise suunas,» kirjutab Financial Times. 

«Tänaseni on Euroopa kodanikele peamiselt edastatud sõnumit pankade ja eelarvekärbete kohta, mitte aga kasvu ja töökohtade kohta,» ütles Padoan Financial Timesile antud intervjuus. «See ettepanek [Itaalia poolt] on mõeldud veenmaks eurooplasi, et Euroopa on osa lahendusest, mitte probleem.»

Abiraha jagataks töötuse teravat tõusu kogevatele euroala liikmesriikidele Euroopa Komisjoni korralduste alusel.

Skeem ei pruugi võtta vedu, kuna paljud euroala liikmed pelgavad poliitikat, mis eeldaks nõrkade tööturgude toetamist tugevate poolt.

Näitena tagasilöökidest takerdus septembris Saksamaa taha euroala integreerijate katse leppida kokku ühises pangahoiuste tagamise mehhanismis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles