Twitteri uus juht palka ei saa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri üks asutajaid Jack Dorsey.
Twitteri üks asutajaid Jack Dorsey. Foto: AFP/SCANPIX

Mikroblogivõrgustik Twitter teatas, et ettevõtte tegevjuhiks kinnitati suvekuudel ajutise juhi rolli kandnud Jack Dorsey, kes hakkab tegema palgata tööd, kirjutab The Next Web.

Dorsey on üks Twitteri kaasasutajatest, kes naases ettevõtte eesotsa peale seda, kui investorite ja analüütikute kriitika alla sattunud Dick Costolo astus juunis tegevjuhi ametist tagasi.

Dorsey juhtis ettevõtet ka selle algusaegadel, täpsemalt aastatel 2006-2008.

USA väärtpaberituru järelevalvele SEC esitatud andmete järgi ei saa Dorsey Twitterilt juhtimise eest mitte mingeid kompensatsioone. Seda ilmselt seetõttu, et tegu on lisaks asutajale ka ettevõtte ühe suurima aktsionäriga.

Lisaks Twitterile jätkab Dorsey ka makseteenuseid pakkuva idufirma Square juhtimist.

Twitteri jaoks on suurimaks probleemiks kasutajate arvu kasvu seisak, mis oli ka üheks põhjuseks, miks Costolo oli suve alguses oma ametist sunnitud loobuma.

Ettevõtte teise kvartali käive kasvas mullusega võrreldes 62 protsenti 502 miljoni dollarini, samas oli ettevõte 136 miljoni dollariga kahjumis ning aktiivsete kasutajate arv kasvas aastaga vaid 15 protsenti 316 miljonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles