LHV pakub avalikult allutatud võlakirju

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

LHV Grupp alustas täna allutatud võlakirjade avalikku pakkumist, mis kestab 26. oktoobrini ning mis on suunatud ka Eesti jaeinvestoritega.

Kümneaastase lunastamistähtajaga allutatud võlakirju maht on kuni 10 miljonit eurot. Ülemärkimisel saab emissiooni mahtu suurendada kuni 15 miljoni euroni.

Uue allutatud võlakirja nimiväärtus on 1000 eurot. Allutatud võlakirjade intress on 6,5 protsenti aastas ja intressimakseid tehakse kord kvartalis. Võlakirjad väljastatakse 10-aastaseks perioodiks ehk aastani 2025, kuid LHV-l on õigus lunastada võlakirjad pärast viie aasta möödumist, kui selleks annab nõusoleku Finantsinspektsioon.

Võlakirjadega hakatakse kauplema Tallinna börsil.

Allutatud võlakirjadega ei rahastata mitte panga tegevust, vaid need lähevad panga bilansis omakapitali. Allutatud võlakirjad on ka tavalistest võlakirjadest riskantsemad, sest kui pangaga midagi juhtub, siis saavad võlakirjade omanikud oma vara kätte eelviimasena – enne aktsionäre, millest on tingitud ka võlakirjade üsna korralik intress. Samas tuleb märkida, et võlakirjadelt teenitud intressi maksustatakse tulumaksuga.

Lisaks alustati täna Tallinna börsil kauplemist eelmisel aastal emiteeritud allutatud võlakirjadega kogunimiväärtusega 15,9 miljonit eurot. Võlakirjade  koguarv on 318 ja nimiväärtus 50 000 eurot. Väärtpaberite lunastamiskuupäev on 20. juuni 2024, aga LHV-l on õigus need lunastada viis aastat varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles