Tallinna Sadama parvlaevade ehitus Türgis on graafikust ees

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgis Sefine laevatehases on uute Hiiumaa reisiparvlaevade ehitus Tallinna Sadamale neli nädalat graafikust ees, kinnitasid Postimehele tehase esindajad.

Tallinna Sadama parvlaevade projektijuht Sefine tehases Metehan Yükselen ütles, et esimese parvlaeva ehitus on neli nädalat graafikust ees ja teise ehitus kuus nädalat.

Sefine tehase tegevjuhi Süleyman Akin Tuzcuoǧlu sõnul ei ole see päris tavapärane, kuid tehas tuli vastu Eesti tellijate soovile.

Esimese laeva üheteistkümnest keresektsioonist on praegu kokku monteeritud kaheksa. Parasjagu käib tehases üheksanda sektsiooni montaaž, järge ootavad mõlemad otsasektsioonid, kus on rambid.

Saksamaalt on Türgi poole teele asunud ka MTU mootorid, need jõuavad plaani kohaselt tehasesse oktoobri alguseks.

Täna Sefine tehast külastanud Tallinna Sadama juhatuse liikme Carri Ginteri sõnul jättis laevade ehitus hea mulje. «On hea meel näha, kuivõrd professionaalse organisatsiooniga on tegu,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles