Krediidiinfo soovitab ligi 9000 ettevõttele krediiti mitte anda

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Oktoobri algusest muutusid viimase majandusaruande puudumise tõttu 8752 ettevõtte krediidihinnangud negatiivseks. See on üle tuhande ettevõtte rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

Muudatus puudutab seni positiivse krediidihinnanguga firmasid, kes ei ole esitanud 2014. aasta majandusaruannet. Krediidiinfo kogemus näitab, et andmete avalikustamisega venitatakse sageli just nõrkade majandustulemuste varjamiseks või on ettevõte suure tõenäosusega oma tegevust lõpetamas, teatas ettevõte.

Negatiivse krediidihinnangu korral on ettevõtte krediidirisk väga kõrge ja Krediidiinfo sellisele ettevõttele krediidiga müüa ei soovita. Samuti võib negatiivne krediidihinnang mõjutada tarnijaid kehtestama karmimaid krediiditingimusi, kitsendada pangast laenusaamisvõimalusi või jätta ettevõtte ilma mõnest uuest kliendist.

Enim muutusid krediidihinnangud hulgi- ja jaekaubandussektoris (1690 ettevõttel), kutse-, teadus- ja tehnikaalases tegevuses (1588 ettevõttel) ja ehitussektoris (877 ettevõttel).  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles