USAs edutatakse naisi meestest 15 protsenti väiksema tõenäosusega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs edutatakse naisi meestest 15 protsenti harvemini
USAs edutatakse naisi meestest 15 protsenti harvemini Foto: SCANPIX

LeanIn.org ja McKinsey USAs läbi viidud uuringu järgi soovivad 75 protsenti naistest ning 78 protsenti meestest, et neile pakutaks võimalust karjääriredeli järgmisele astmele jõuda. Samas edutatakse mehi aga 15 protsenti suurema tõenäosusega, vahendab Business Insider.

Uuringust selgus, et naissoost keskastmejuhtide seast soovisid ettevõtte tippjuhtkonda jõuda vaid 60 protsenti küsitletutest, samas kui meeste puhul oli vastav näitaja 72 protsenti. Üheks olulisemaks edutamissoovi puudumise põhjuseks oli tippjuhi ametikohaga kaasnev liigne stress ja surve, mida naised mainisid meestest tihedamini.

Vastupidiselt üldlevinud arvamusele on naised tippjuhi ametis kauem, kui mehed. Näiteks juhtkonnatasemel lahkuvad naised ettevõttest poole harvemini kui meessoost kolleegid.

Uuringust selgus, et naissoost mustanahalised, latiinod ja asiaadid on tippjuhiks saamisest lausa 43 protsenti rohkem huvitatud kui valged naised ning 16 protsenti rohkem kui valged mehed.

74 protsenti ettevõtete tegevjuhtidest väitsid, et sooline võrdsus on nende jaoks üks peamistest prioriteetidest, samas rohkem kui poolte töötajate hinnangul ei vasta see aga tõele.

LeanIn.org ja McKinsey uuring viidi läbi 118 ettevõtte pea 30 000 töötaja seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles