Sularahaautomaadi pidamine väikeses kohas ära ei tasu

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularaha väljavõtmise eest tuleb pangakontoris teenustasu maksta ka siis, kui tegemist on lepingu lõpetamisega.
Sularaha väljavõtmise eest tuleb pangakontoris teenustasu maksta ka siis, kui tegemist on lepingu lõpetamisega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Panga asepresidendi Madis Mülleri sõnul sularaha kasutamine ära ei kao, kuid sularahaautomaadi või pangakontori ülalpidamine väiksemates piirkondades majanduslikult ära ei tasu.

Müller tõdes ETV saates «Terevisioon», et linnades on kindlasti võimalik sularahata hakkama saada, kuid väiksemates kohtades on ilmselt siiski sularaha vaja, vahendab ERR.

Sularaha ei kao tema sõnul kuhugi, kuigi kaardimaksete osatähtsus kasvab. Müller ütles, et on nii põhjuseid, miks eelistada elektroonilisi makseid kui ka põhjuseid, miks eelistada sularaha.

Sularahateenus peaks Eesti Panga hinnangul olema aga mõistlikul tasemel kättesaadav üle riigi. Mõistliku taseme defineerimine on Mülleri sõnul aga keeruline.

«Tuleb aru saada, et pangakontori ja sularahaautomaadi ülalpidamine on siiski suhtelisel kulukas ettevõtmine ja igas väiksemas külas see kindlasti ära ei tasu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles