Ühendemiraadid investeerivad alternatiivenergiasse 31 miljardit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaneel
Päikesepaneel Foto: SCANPIX

Araabia Ühendemiraadid investeerivad 2021. aastaks päikese- ja tuumaenergiaprojektidesse 35 miljardit dollarit (31 miljardit eurot), teatas valitsus pühapäeval.

«2021. aastaks ulatuvad meie investeeringud tuuma- ja päikeseenergiaprojektidesse 35 miljardi dollarini,» lausus energiaminister Suhail al-Mazrouei.

Praegu ehitatakse AÜE-sse nelja tuumareaktorit, mis tööleasumise korral kataksid riigi elektritarbimisest 24-25 protsenti, lisas Mazrouei.

Rahvusvaheline konsortsium Korea Electric Power Corp võitis 2009. aastal üle 20 miljardi dollari suuruse hanke nelja 1400-megavatise reaktori ehitamiseks Abu Dhabi lääneossa Barakasse.

«Meie eesmärgiks on suurendada taastuvenergia osakaal 30 protsendini 2020.–2030. aastal ning vähendada maagaasi osakaal 70 protsendini,» lausus Mazrouei. AÜE-l on võrdlemisi suured gaasivarud, mis OPECi andmeil ulatuvad ligi 6,1 miljardi kuupmeetrini.

«Säärane mitmekesistamine aitab tagada (tarbijatele) hindade julgeoleku ja stabiilsuse,» lisas ta. Kui üldine tarbimine tõuseb, siis järgneb sellele ka AÜE gaasitootmine ning riik kavatseb jätkata taristuinvesteeringuid hoolimata ülemaailmsete naftahindade langusest, ütles Mazrouei. Naftahind on langenud alates 2014. aasta juunist ligi poole võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles