200 investorit andsid Euroopa Keskpanga Kreeka abipaketi pärast kohtusse

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi
Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi Foto: MARTIN BUREAU/AFP

Grupp Itaalia investoreid nõuavad kohtu kaudu Euroopa Keskpangalt (EKP) enam kui 12 miljonit eurot nende kahjude hüvitamiseks, kuna nende hinnangul kuritarvitas EKP oma positsiooni ajaloo suurima erasektori võlarestruktureerimise kaasuses 2012. aastal.

Nimelt õnnestus EKP-l vahetada oma osalus Kreeka valitsuse võlas kaitstud tähtajatute võlakirjade vastu. See vahetus kindlustas, et EKP ei saanud kahjusid Kreeka pankroti edasilükkamisel 2012. aasta märtsis, kirjutab The Telegraph.

Erasektori kreeditorid pidid leppima oma osalusest 53,5 protsendi mahakirjutamisega. Kokku kustus restruktureerimisega Kreeka võlast 100 miljardit eurot ning see kindlustas riigile teise rahvusvahelise abipaketi.

Kohtusse pöördunud investorid väidavad, et EKP-d eelistati ning erakreeditorid said suuremaid kahjusid. Kohtuotsust oodatakse juba kolmapäeval Euroopa Kohtust. Kui investorid selle võidavad, siis võib samasuguseid kohtuasju EKP vastu tulla ridamisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles