Maailma suuremad pangad panid seljad kokku

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kümme maailma suuremat panka panevad kokku 70 miljardit dollarit, et pehmendada võimalikku tagasilööki nurjunud katsetest päästa investeerimispanka Lehman Brothers.


Kümme panka - Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Merrilly Lynch, Morgan Stanley ja UBS - lubasid kokku panna 70 miljardit dollarit, mis sisuliselt kujutab endast ühist kindlustussüsteemi, kirjutab

aripaev.ee

.

Igal pangal on võimalus fondist kuni kolmandiku ulatuses laenu saada - seega ca 23 miljardit dollarit.

Ühisavalduses teatasid pangad, et fondi eesmärk on tagada likviidsus ning vähendada turu heitlikkust tänases «erakorralises keskkonnas». Samuti lubati ühiselt leida lahendus Lehmani derivatiivide avatud positsioonidele.

Lisaks teatas USA keskpank, et leevendab ajutiselt laenutingimusi ning võtab investeerimispankadelt laenutagatiseks nii aktsiaid kui laenulepinguid.

USA väärtpaberituru järelevalvekomisjon SEC tegi avalduse, kus lubab tagada Lehmani tegevuse järkjärgulise lõpetamise koostöös panga rahvusvaheliste partneritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles