MKM: Balticconnectoriga on oluline kiiresti edasi liikuda

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitoru Hannoveri tööstusmessil
Gaasitoru Hannoveri tööstusmessil Foto: AP / Scanpix

Balticconnectorile suurima toetuse saamiseks tuleb kiirelt tegutseda, sõnas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetikaosakonna juhataja Timo Tatar. 

«Tervitame Soome valitsuse majanduskomisjoni tänast otsust liikuda üheskoos edasi Baltimaid ning Soomet ühendava Balticconnectori projektiga ning esitada taotlus projekti rahastamiseks Euroopa Ühendamise Rahastust (CEF – Connecting Europe Facilities),» ütles Tatar, kelle sõnul on meiegi jaoks on CEFi voorust suurima toetuse saamine oluliseks eeltingimuseks, et projektiga kiiresti edasi liikuda. «Praegu avatud CEF-i taotlusvoor sulgub juba 14. oktoobril. Taotluse esitamine selleks kuupäevaks nõuab kõigilt osapooltelt pühendunud ja eesmärgipärast tegutsemist.»

Balticconnectori projekt aitab lõpule tema sõnul viia Baltimaade ja Soome gaasiturgude ühendamise Euroopa ühtse energia siseturuga, mis suurendab riikide energiajulgeolekut, avab gaasituru ausale konkurentsile ning kaotab turgu Euroopa Liidu kolmanda energiapaketi erandid.  «Teatavasti otsustati juba möödunud aastal toetada Baltimaade ja Poola vahelise gaasiühenduse rajamist CEF-i vahenditest ning Baltimaid Kesk-Euroopaga ühendav gaasiühendus peaks valmima 2020 aastaks,» lisas Tatar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles