Politsei: kui inimesed on Facebookis, siis peame ka meie seal olema

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti Facebooki koduleht.
Politsei- ja piirivalveameti Facebooki koduleht. Foto: facebook.com

Korrakaitsjate Facebooki fännilehega on esimese kuuga liitunud üle 1700 sotsiaalvõrgustiku kasutaja. Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo sotsiaalse meedia projektijuht Nelli Pello sõnul võib julgelt öelda, et sellist starti sotsiaalmeedias pole ükski teine riigiasutus teinud.

Ameti fännilehte haldavad Facebooki entusiastid kommunikatsioonibüroost, rääkis sealse kommunikatsioonibüroo sotsiaalse meedia projektijuht Nelli Pello.

«Mina olen peaadministraator ja lisaks on veel kolm haldajat. Oleme oma nimede ja nägudega ka lehel nähtavad rubriigi Admins all.»

Seni on Pello sõnul Facebookis üle ootuste hästi läinud, sest kõigest ühe kuuga koguti ligi 1700 fänni.

«Võib julgelt öelda, et sellist starti pole teinud Facebookis ükski teine Eesti riigiasutus. Usume, et kui inimesed on Facebookis, peab seal ka politsei olema.»

Pello sõnul on inimestel lehe vastu huvi olemas ja politsei käest küsitakse lehe kaudu ka igasugu erinevaid küsimusi alates sellest, kust saab osta koerale helkurvesti kuni liiklusteemadeni välja.

«Kõige positiivsem ongi see, et meil ei ole lihtsalt 1700 fänni, vaid 1700 aktiivset fänni, kes kommenteerivad meie postitusi ja pilte ning küsivad lisa» tõdes Pello.

Fännilehelt leiab Pello sõnul laialdast infot ja hoiatusi alates ameti kontaktidest, piltidest, aruteludest, videotest, lõpetades igapäevaste postitustega.

Näiteks soovitati inimestel äkilise lumesaju tulekuga liikluses hoog maha võtta ja ettevaatlik olla.

«Samuti oleme hoiatanud inimesi Tartus liikuva vargapoiste kamba eest, tuletanud meelde helkuri kandmise vajadust, jaganud infot uue dokumendiliigi digi-ID kohta jne.  Lisaks praktilisele infole jagame inimestega pilte meie töödest ja tegemistest.»

Facebooki lehel on viited ka nende Youtube`i kanalile ja ajakirjale.

Laias laastus pakuvad teemasid, mida postitada, kõik kommunikatsioonibüroo töötajad ning palju abi on Pello kinnitusel ka  vormikandjaest, kes on ise aktiivsed näoraamatu kasutajad.

«Nemad kommenteerivad meie sissekandeid andes nõnda lugejatele väärtust, mida meie teenistujatena teha ei saa. Kui ikka vormis politseinik tänab kodanikke mõistva suhtumise eest politseioperatsioonil, siis on see väga kõva sõna. Paljud teemad saavadki alguse n-ö põllul töötavatelt politseinikelt.»

 Politsei- ja piirivalveamet liitus Facebookiga 28. septembril ja 1. novembri hommikuks oli lehega liitunud 1811 sõpra.

Pello sõnul on riigiasutuse väärtus Facebookis informatsioon ja võimalus riigiga mugavalt ning vahetult suhelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles