Veskimägi: Eesti jätkab Balticconnectori projektiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Erakogu

Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi nimetas Soome riigi otsust esitada koos Eestiga rahastustaotlus Balticconnectori ehitamiseks väga suureks ja positiivseks sammuks.

«See otsus on väga positiivne, me oleme selle nimel, et Balticconnectori projekti nüüd juba sügisel ühishuvi projektide teise rahastamisringi ringi esitada, teinud tugevasti tööd,» ütles Veskimägi BNSile.

Veskimägi sõnas, et seni on Elering valdavalt ühepoolselt valmistanud ette nii investeerimis- kui rahastamistaotlust. «Iseenesest vajalikud dokumendid Balticconnectori ehitamise rahataotluse esitamiseks on olemas. Kindlasti on projektiküpsus sealmaal, et nüüd kui poliitiline otsus mõlema riigi poolt on olemas, on see projekt võimalik ära esitada rahastustaotluse teise vooru,» rääkis Veskimägi.

Projekti ettevalmistamisel on Veskimägi sõnul kasutatud varasemalt Gasumi poolt esitatud informatsiooni. «Kindlasti julgeks öelda, et see projekt põhineb ka senisel parimal arusaamal, mis on Gasumi poolt sellesse projekti esitatud,» ütles ta.

Tähtaeg rahastamistaotluse esitamiseks on 14. oktoober. «On vaja veel regulaatorite, ministeeriumite heakskiitu või kooskõlastust antud taotlusele. Ma eeldan, et nüüd kui on olemas mõlema riigi põhimõtteline poliitiline otsus, siis on seda võimalik ka saavutada selles ajaraamis,» sõnas Veskimägi.

Veskimägi sõnul ei oska ega soovi ta kommenteerida Gasumi otsust end majanduslikel kaalutlustel projektist taandada. «Võrguinvesteeringuid käivad kõik ühes selges loogikas, need allokeeritakse võrgutasusse ja siis ka vastavalt saadakse reguleeritud tootlust antud varade pealt.»

«Meie poolt vaadatuna ei oma see ka tähtsust, et kes see konkreetne juriidiline isik Soome riigi poolt on, see on juba Soome riigi enda otsustada, kuidas nad oma gaasiturgu tulevikus korraldavad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles