Estonian Airi järglased said apoliitilised nõukogud

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Eesti Panga nõukogu esimees ja telekomi juht Jaan Männik hakkab kuuluma Estonian Airi asendava lennufirma nõukokku.
Endine Eesti Panga nõukogu esimees ja telekomi juht Jaan Männik hakkab kuuluma Estonian Airi asendava lennufirma nõukokku. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahandusminister Sven Sester ja majandusminister Kristen Michal nimetasid kumbki Estonian Airi järglasettevõtete nõukogudesse neli liiget. Sarnaselt Eesti Energia äsjavalitud nõukoguga ei ole kummagi ettevõtte nõukogus ühtki tegevpoliitikut.

Sester nimetas aktsiaseltsi Nordic Aviation Group nõukokku Katrin Rasmanni ja Toomas Uibo, Michal Peeter Tohveri ja Toomas Haidaku.

Katrin Rasmann on riigikassa juhataja, Toomas Uibo on mööbliärimees, Peeter Tohver endine Mainori ja G4S tippjuht ning Toomas Haidak majandusministeeriumi transpordiosakonna juhataja.

Osaühingu Transpordi Varahaldus nõukokku sai rahandusministeeriumi poolt Jaan Sven Männik ja Märt Murd, majandusministeeriumi poolt Taivo Linnamägi ja Ulla Saar.

Jaan Männik on endine Eesti Telekomi tippjuht ja Eesti Panga nõukogu esimees, Märt Murd on rahandusministeeriumi analüütik, Taivo Linnamägi majandusministeeriumi haldusosakonna asejuht ning Ulla Saar endine sama ministeeriumi õigusosakonna töötaja, praegu advokaadibüroos Red töötav jurist.

Seega kuulub kahte nõukokku kolm ärimeest ja tippjuhti, jurist ning neli ametnikku, aga mitte ühtegi poliitikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles