Piilmann: VKG kahjum tuleb sel aastal seitse miljonit eurot

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG tehas.Pilt on illustratiivne.
VKG tehas.Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sel aastal tuleb VKG kahjum seitse miljonit, ent järgmisel aastal ilmselt suurem, sõnas VKG suuraktsionär Priit Piilmann.

Piilmann sõnas, et kahjum tuleb tänavu seitse miljonit. Järgmisel aastal tuleb käive suurem. «Ka kahjum on suurem, võib-olla kümnekas,» ennustas ta Äripäeva konverentsil «Äriplaan 2016.»

Piilmann rääkis, et aastatega on nad ettevõttesse investeerinud 900 miljonit, sellest 750 tootmisesse. 550 miljonit on võetud pangalaene ja praegune laenujääk on umbes 250 miljonit. Keskmine kuupalk on neil 1300 eurot. Ta ütles, et VKG annab ühe protsendi nii maksutulust kui SKPst.

VKGl on praeguseks kaks konserveeritud tehast, 255 inimest koondatud, investeeringud on peatatud ja kulusid kärbitakse.

Kahjumi põhjuseks on energiahinnad. Ta ütles, et toodangu omahind on erinevates riikides erinev. Piltlikult kõneledes võib tema sõnul Saudi Araabias liiva sisse augu lükata ning hommikuks on see naftat täis, ent Kanadas on õliliivad, millest nafta tootmine on kallis.

«Meie omahind oli 80 dollarit barrelist, täna on see 60. Kui jätkusuutlikud me sellisel kujul oleme, on iseasi, aga kindlasti loodame ellu jääda,» ütles Piilmann.

Esimest Petroteri tehast käivitati eelmise suure nafta hinnalanguse ajal ning pangad üritasid omanikke siduda isiklike käendustega.

VKG on suuruselt maailma teine põlevkiviõli tootja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles