Hiina turistid kulutavad tänavu üüratu summa

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina turistid reisivad ja kulutavad endiselt palju.
Hiina turistid reisivad ja kulutavad endiselt palju. Foto: Reuters / Scanpix

Vaatamata majanduse jahtumisele, jüaani odavnemisele ja börsi suurele langusele, asuvad Hiina turistid sel nädalal teele, et tähistada reisides oma riigi sünnipäeva.

Kui eelmisel aastal külastas maailma hinnanguliselt 100 miljonit Hiina turisti, siis hiljutise raporti kohaselt võib see number aastaks 2020 enam kui kahekordistuda 234 miljonini, kirjutab Wall Street Journali blogi China Real Time..

Analüütikud ja konsultandid hindavad, et vaatamata Hiina majanduse jahtumisele on pikaajalised vaated turistide osas head ning nad plaanivad endiselt väga suure hulga raha kulutada. Sel aastal prognoositakse Hiina turistide kulutuste suurenemist 229 miljardi dollarini – seda on eelmisest aastast 23 protsendi võrra rohkem.

Enim soetavad hiinlased välismaal reisides riideid, jalatseid, kosmeetikat ja elektroonikat. 2020. aastaks ulatuvad raporti hinnangute kohaselt kulutused juba 422 miljardi dollarini. Hiina turistide lemmiksihtkohad on Hong Kong, Tai, Lõuna-Korea, Euroopa, Taiwan ja USA. Enim raha kulutatakse USAs, Euroopas, Jaapanis ja Lõuna-Koreas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles