Purunenud lootused

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Winterkorn
Martin Winterkorn Foto: AP/Scanpix

Eile oleks pidanud Wolkswageni nüüdseks juba eksjuhile Martin Winterkornile olema suur võidupäev.

Maailma suurima autotootja nõukogu pidi tema lepingut ettevõtte tegevjuhina pikendama 2018. aastani. Oli ju Winterkorn alles aprillis saavutanud võidu Wolkswagenit kontrolliva perekonna patriarhi ja pikaaegse nõukogu esimehe Ferdinand Piëch üle, kes plaanis ta uue juhi vastu välja vahetada. Klanni- ja nõukogusisese sissisõja võitis Winterkorn ning Piëch pani koguni ameti maha.

Tänaseks on selgunud, et Winterkorni õnn oli siiski üürike. Nädal aega tagasi puhkenud skandaal, kus paljastati Volkswageni pettus heitgaaside mõõtmisel, sundis ta kolmapäeval oma ametikohalt taanduma.

Lahkumisteatest võib jääda mulje, et Winterkorn võttis vastutuse vabatahtlikult. Kas see siiski ka tegelikult nii oli, pole täna veel teada, aga nõukogu viieliikmeline komitee istus kolmapäeval koos terve päeva ning lahkumisotsus tuli alles õhtul

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles