Savisaarele altkäemaksu andmises kahtlustatavaid ärimehi ähvardab ettevõtluskeeld

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurärimees Hillar Tederi Arricano Real Estate pole siiani saanud kontrolli Kiievis asuva kaubanduskeskuse üle, kuigi Londoni arbitraažikohus andis äritülis õiguse tema firmale.
Suurärimees Hillar Tederi Arricano Real Estate pole siiani saanud kontrolli Kiievis asuva kaubanduskeskuse üle, kuigi Londoni arbitraažikohus andis äritülis õiguse tema firmale. Foto: Liis Treimann

Teisipäeval esitas kaitsepolitsei neljale ettevõtjale kahtlustuse Tallinna linnapea Edgar Savisaarele altkäemaksu andmises. Kui ettevõtjad peaksid kohtus süüdi mõistetama, siis võivad nad olla sunnitud ajutiselt ka ettevõtlusega tegelemisest loobuma.

Nimelt on karistusseadustiku järgi võimalik määrata nii altkäemaksu andmise kui ka vahendamise korral lisakaristusena ettevõtluskeeld ühest kuni viie aastani. Ettevõtluskeeld tähendab seda, et see inimene ei tohi kohtu poolt määratud ajavahemikul olla ettevõtja, juriidilise isiku juhtorgani liige, juriidilise isiku likvideerija ega prokurist ega muul viisil osaleda juriidilise isiku juhtimises. Altkäemaksu lubamise või andmise eest on võimalik karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Teisipäeval esitas kaitsepolitsei Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises. Altkäemaksu andmises said kahtlustuse Porto Franco OÜ suuromanik Hillar Teder, Silikaat Grupi omanik Vello Kunman, ehituskontserni Rand & Tuulberg suuromanik Aivar Tuulberg ning ettevõtja Alexander Kofkin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles