Tallinna Sadama uue nõukogu liige langetas otsuse alles täna

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Tark
Aare Tark Foto: arhiiv

Otsus Tallinna Sadama nõukogusse minekuks sündis täna, ütles riigifirma nõukogu üks liikmetest, advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene vanempartner Aare Tark.

Tark ütles, et vaatas poliitikute otsust täita nõukogu ekspertide, ettevõtjatega ning kaasamõtlejatega, kes suudavad pakkuda ideid – uues nõukogus pole ühtegu tegevpoliitikut. Plaanide ja strateegiliste otsuste tegemine on hõlpsam, kui inimene pole erakonnaga seotud, märkis advokaat. Ta on varem kritiseerinud seda, et nõukogu liikme roll pole selgelt määratletud, on sageli politiseeritud ja ilma vastutuseta.

Tema sõnul ongi nõukogu eesmärk teha järelevalvet juhatuse üle ning strateegilisi plaane. «Oi, ma ei oska seda üldse kommenteerida,» ütles ta enda plaanide kohta nõukogus, lisades, et nõusoleku andmine sündis täna.

Ta ütles, et kõigepealt tuleb vaadata, mis on tulevase juhatuse enda eesmärgid.

Tark on kunagi olnud Eesti Telekomi, Arco Vara, Norma ja Sampo Panga nõukogus.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal nimetab uuteks Tallinna Sadama nõukogu liikmeteks vandeadvokaadi Aare Targa, audiitori Urmas Kaarlepi, ettevõtjad Mart Luige ja Üllar Jaaksoo, majandusministeeriumi kantsleri Merike Saksa ning rahandusministeeriumi asekantsleri Agris Peedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles