Evelyn Sepp: mind teeb murelikuks pensionifondide järelevalve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionifondidest rääkides teeb Evelyn Sepa ennekõike murelikuks fondide järelvalve.
Pensionifondidest rääkides teeb Evelyn Sepa ennekõike murelikuks fondide järelvalve. Foto: Meelis Tomson

Pensionifondidest rääkides teeb riigikogu liikme Evelyn Sepa ennekõike murelikuks fondide järelevalve ja seadusandlik jõuetus fondipidajaid ohjeldada.

«Teine asi, mis mind tähelepanelikuks teeb on see, et liiga palju investeeritakse iseendaga seotud fondidesse. See oli üks peamisi tegureid, mis maailma majanduse keerisesse viis,» lausus ta.

Sepp on oma tulevase pensioni paigutanud SEB-sse ja Samposse ning seni vahetamist kaalunud ei ole.

«Ühelt poolt sellepärast, et ma ei pea ennast selle valdkonna spetsialistiks, teiseks selle tõttu, et tegemist on pikaajalise investeeringuga ning väikestele kõikumistele ei maksa tähelepanu pöörata,» sõnas Sepp.

«Tunnistan, et pensionifondid oli minu jaoks ühekordne, ehkki toona kaalutletud otsus ja ma ei ole nende tõusule ega ka mõõnale suutnud hilisemalt pidevalt kaasa elada,» ütles Sepp.

«Täna uuesti pensionifondi valides vaataksin seda, kui palju kulutavad fondipidajad investeerimiseks kogutud rahast enda majandamiseks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles