Starbucks pakub Briti töötajatele üüritagatise maksmiseks nullintressiga laenu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starbucks
Starbucks Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline kohvikukett Starbucks tõstis kõigi oma Suurbritannia töötajate palku ning hakkas neile pakkuma üüritagatise katmiseks nullintressiga laenu, kirjutab Financial Times.

Briti peaminister George Osborne tõstis hiljuti üle 25aastaste töötajate tunnipalga miinimumpiiri 7,20 naelale, kuid USA päritolu kohvikukett Starbucks teatas, et hakkab sellest kõrgemat palka maksma kõigile oma töötajatele, olenemata nende vanusest. Varasemalt oli ettevõtte baristade miinimumpalgaks 6,77 naela tunnis.

«Me usume, et võrdse töö eest tuleks ka võrdselt palka saada,» ütles Starbucksi Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika üksuse juht Kris Engskov.

Kohvikute juhatajate palgad tõusevad 8,2 naelalt tunnis 8,72 naelale tunnis ning Londonis, kus elukallidus on teistest riigi regioonidest selgelt kõrgem, hakatakse töötajatele teatud lisakompensatsioone pakkuma.

Uus initsiatiiv tähendab, et Starbucksi 7500 Briti töötaja keskmine tunnipalk peaks tõusma 7,98 naelale. Ettevõtte enda hallatavates kohvikutes tõstetakse palku koheselt, frantsiisina töötavate kohvikute puhul on palgatõusupoliitika järgimine iga tööandja otsustada.

Samuti hakkab Starbucks pakkuma oma töötajatele võimalust võtta üüritagatise katmise jaoks nullintressiga laenu. Selline otsus tehti peale töötajate seas tehtud uuringut, kus paluti üles loetleda nende suurimaid igapäevaeluga seotud probleeme.

«See ei ole meile üllatuseks. Inimesed töötavad linnades ning ei suuda lubada endale töökoha lähedal asuvat elupinda,» jagas Engskov töötajate muret.

Laenu maksimaalseks tagasimakseperioodiks on üks aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles