Riik valis Estonian Airi järglasele ambitsioonika nime

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik viib Estonian Airi Bombardierid eraldi ettevõttesse. Estonian Airi stjuardess Kaja Toots.
Riik viib Estonian Airi Bombardierid eraldi ettevõttesse. Estonian Airi stjuardess Kaja Toots. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Riigi asutatava uue Eesti rahvusliku lennufirma nimeks saab AS Nordic Aviation Group ja olemasolevate lennukite omanikfirma nimeks OÜ Transpordi Varahaldus.

Valitsuse otsusega saab uue rahvusliku lennufirma juriidiliseks nimeks aktsiaselts Nordic Aviation Group ja lennukite valdusfirma nimeks osaühing Transpordi Varahaldus, ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda BNSile. Lähiajal peaks Ruuda sõnul jõutama ka ettevõtete registreerimiseni äriregistris.

Valitsus volitas septembri alguses majandus- ja taristuministrit asutama riigi aktsiaseltsi aktsiakapitaliga 40,7 miljonit eurot. Loodava ettevõtte põhieesmärk on lennundusgrupi moodustamine ja grupi sees struktuuri ülesehitamine, et oleks võimalik teenindada nii Eesti lennuturgu kui ka osutada teenust teistele lennuettevõtetele.

Riik plaanib ümberkorralduste käigus asutada ka 32 miljoni euro suuruse aktsiakapitaliga valdusettevõtte, kuhu viib Kanada krediteerimisagentuurilt üle Estonian Airi lennukite krediidilepingu koos lennukitelt tasutud deposiidiga.

Riigiabi negatiivse otsuse korral hakkab grupp tellima iseseisvalt lende Eesti turu teenindamiseks. Riigiabi positiivse otsuse korral liidetakse Estonian Air loodava grupiga ja sisse pandud kapitaliga maksab Estonian Air tagasi riigi antud laenu, mis on samuti 40,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles