LHV: Tallinki finantskulud vähenesid oluliselt

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Vaikla.
Nils Vaikla. Foto: Erakogu

Tallink lõpetas neljanda kvartali edukalt ning täitis meie ootused. Oluliselt vähenesid ettevõtte finantskulud, tõdes LHV analüütik Nils Vaikla ettevõtte augustiga lõppenud neljanda kvartali tulemusi kommenteerides.

Vaikla märkis, et lõppenud kvartalis pöördus tõusule ka pikalt languses olnud Tallinki kaubaveoteenuste müük. Selle taga on tema sõnul riikide majanduslanguse järel hoogustunud kaubavahetus.

Neljandas kvartalis suurenes reisijate arvu kasvu ja ligi 5 protsendi võrra suurenenud pardakulutuste toel Tallinki  käive. Liinide võrdluses kasvas enim Soome-Rootsi tulemus, tänu tugevnenud Rootsi krooni kursile ja kaubavedudele.

Madalam kulubaas kuid samas suurenenud käive andis ettevõtte kvartali puhaskasumiks 662 miljonit krooni, mis annab aastaseks kasvuks 34 protsenti. LHV ootas ettevõtte puhaskasumiks 653 miljonit krooni ja käibeks 4,15 miljardit krooni.

«Soodsa majanduskeskkonna tingimustes ning saavutatud madalamate laenukohustuste ja kulude korral ootame Tallinkilt majandustulemuste paranemist ka alanud majandusaastal,» lausus Vaikla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles